main logo
467

Grupurile de turiști vor putea traversa mai repede frontiera

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a îndemnat agențiile de turism și de transport să notifice polițiștii de frontieră despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.

Grupurile de turiști vor putea traversa mai repede frontiera

Mecanismul de coordonare prealabilă și schimb de date a fost demarat de autorități pentru a fluidiza traficul la frontieră în perioada estivală, atunci când se înregistrează un flux mare de călători, transmite Știri.md

Prin urmare, operatorul de turism va informa polițiștii de frontieră, printr-un formular tipizat, despre sosirea sau plecarea grupului de turiști. Formularul va fi transmis cu 24 de ore înainte de sosirea cursei și va include date privind numărul de persoane, numărul de înmatriculare a autocarului, ora sosirii și punctul de trecere ales pentru traversarea hotarului.

Informațiile vor fi recepționate de către ofițerii Centrului Operațional de Coordonare al Poliției de Frontieră, iar ulterior vor fi transmise către punctul de trecere selectat. 

În baza acestor date, șefii punctelor de trecere vor putea gestiona eficient activitatea, distribuind sarcinile și asigurând un număr de personal suficient pentru ca timpul de procesare a actelor pasagerilor din autocare să nu depășească 30 de minute.

Potrivit Poliției de Frontieră, pe parcursul celor trei luni de vară crește semnificativ numărul cetățenilor Republicii Moldova care aleg să petreacă vacanțele peste hotare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării