main logo
2497

Grupul Băncii Mondiale în Moldova are un nou manager regional

Inguna Dobraja a fost numită manager regional al Grupului Băncii Mondiale în Moldova.

Grupul Băncii Mondiale în Moldova are un nou manager regionalFoto: moldpres.md

Potrivit raportului, această poziție „va reuni managementul organizației la nivel de țară pentru a sprijini mai bine prioritățile sectoarelor public și privat din Moldova”, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Acest post nou creat oferă un punct unic de contact pentru accesul la întreaga gamă de produse și servicii ale Grupului BM și va spori capacitatea instituțiilor de a aborda provocările globale și de a stimula dezvoltarea.

„În pofida crizei actuale cauzate de invazia Rusiei în Ucraina, precum și a provocărilor structurale de lungă durată, statutul de țară candidată la UE al Moldovei, combinat cu un puternic impuls al reformelor și investiții rezistente la schimbările climatice, oferă țării posibilitatea de a promova o creștere durabilă pe termen lung”, a declarat Inguna Dobraja.

În Moldova, echipa BM lucrează pentru a sprijini reforma de reglementare și a promova dezvoltarea și competitivitatea ecologică, durabilă și favorabilă incluziunii, cu trei obiective-cheie: crearea de locuri de muncă, îmbunătățirea capitalului uman și creșterea investițiilor ecologice, în special în infrastructură și agricultură.

Inguna Dobraja este reprezentantul BM în Moldova din 2021. Anterior, ea a lucrat într-o poziție similară în Cambodgia și anterior în Liberia. De naționalitate letonă, Dobraja lucrează în cadrul BM de aproape 30 de ani și are o vastă experiență în funcții de management, operaționale și corporative.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării