main logo
729

Grozavu este acuzat de înlocuirea documentelor în proiectul parcărilor

Dorin Chirtoacă îl acuză pe Nistor Grozavu că acum trei ani a înlocuit studiul de fezabilitate în proiectul parcărilor cu plată cu un alt document.

Grozavu este acuzat de înlocuirea documentelor în proiectul parcărilor

Fostul primar spune că anume acest act fals ar fi stat la baza contractului semnat ulterior. Viceprimarul nu a venit cu o replică, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Dorin Chirtoacă susține că în locul studiului de fezabilitate pentru care primăria a plătit 200 de mii de euro din bugetul public, Nistor Grozavu a anexat un document fals care prevedea că primăria a primit doar 10 la sută din profit.

„Acesta este documentul pe baza căruia trebuiau să fie organizate parcările cu plată din Chișinău. În realitate am descoperit că altul este documentul pe care s-a făcut licitația”, a menționat Dorin Chirtoacă. 

Ulterior, Grozavu împreună cu ceilalți membri ai grupului de lucru au anunțat câștigătorul licitației, povestește Chirtoacă, iar celelalte acte ar fi fost semnate fără ca el să știe. 

„Mai departe cine să semneze contractul? Este prevăzut proiectul de contract și aici este scris că viceprimarul reprezintă primăria”, a mai adăugat Chirtoacă.

Totodată, fostul primar susține că negocierile dintre firma care a câștigat licitația și reprezentanții primăriei nu au avut loc, de fapt, fiind doar scrise pe hârtie.

Nistor Grozavu nu a răspuns la apelurile noastre pentru a comenta acuzațiile ex-primarului.

Dorin Chirtoacă a fost reținut în mai 2017, fiind acuzat de trafic de influență și corupere pasivă în dosarul parcărilor cu plată. 

Procurorii susțin că fostul primar i-ar fi dat indicații viceprimarului, Nistor Grozavu să semneze contractul cu firma care a câștigat licitația pentru a amenaja parcările din oraș, iar în schimb, Chirtoacă ar fi urmat să primească 13 la sută din veniturile companiei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării