main logo
517

Grosu: Moldova mizează pe susținerea Italiei privind cererea de aderare la UE

Moldova mizează pe susținerea Republicii Italiene pentru acceptarea cererii de aderare la UE.

Grosu: Mizăm pe susținerea Italiei privind cererea de aderare la UE

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei întrevederi cu membrii delegației Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Moldova din Parlamentul Republicii Italiene, aflată în vizită la Chișinău, transmite Știri.md.

„Suntem deciși în realizarea reformei interne în țară și avansarea pe agenda europeană. Sarcina noastră în acest mandat este să facem astfel încât acest parcurs să devină ireversibil. Moldova mizează pe susținerea Republicii Italiene pentru acceptarea cererii de aderare”, a declarat Igor Grosu.

Oficialii au discutat și despre situația de securitate din regiune, gestionarea crizei umanitare și necesitățile diasporei moldovenești în Italia.

Totodată, discuțiile s-au axat și pe invazia Federației Ruse în Ucraina și eforturile autorităților de a ajuta refugiații.

„Ponderea refugiaților ucraineni, care au venit în țara noastră, constituie în jur de trei procente din populația Republicii Moldova. Este prima experiență a țării noastre de a oferi asistență refugiaților. Facem tot posibilul pentru a le oferi asistență medicală și juridică, iar unii copii deja au fost integrați în sistemul educațional”, a mai declarat președintele Parlamentului.

Totodată, Igor Grosu a mai subliniat că angajamentele asumate în fața cetățenilor rămân în vigoare, indiferent de provocări sau de crize.

Menționăm că la întrevedere a participat deputata Galina Sajin, președintele Grupului de prietenie cu Republica Italiană, membrul Comisiei politică externă și integrare europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării