main logo
1176

Grosu, la Kiev: Poziția Moldovei rămâne constantă – Crimeea este Ucraina

Din păcate și în anul 2024, poporul tătar din Crimeea continuă să se confrunte cu persecuții politice și cu presiuni pe motive etnice, în cadrul ocupației temporare de către Rusia a teritoriului Republicii Autonome Crimeea.

Grosu, la Kiev: Poziția Moldovei rămâne constantă – Crimeea este UcrainaFoto: Igor Grosu/Facebook

Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, și a fost făcută la inaugurarea unui memorial dedicat victimelor deportării în masă a tătarilor din Crimeea, în 1944, transmite Știri.md.

„Astăzi, în cadrul celui de-al patrulea Summit al Platformei Internaționale Crimeea, împreună cu șefi de state și de guverne, am participat la inaugurarea unui memorial național dedicat genocidului stalinist al tătarilor din Crimeea. Acum 80 de ani, toată populația de tătari din peninsulă a fost urcată în vagoane pentru animale și deportată în Asia Centrală. Din păcate și în anul 2024, poporul tătar din Crimeea continuă să se confrunte cu persecuții politice și cu presiuni pe motive etnice, în cadrul ocupației temporare de către Rusia a teritoriului Republicii Autonome Crimeea”, a scris Igor Grosu pe Facebook.

Șeful Legislativului a menționat că poziția autorităților R. Moldova rămâne constantă și anume că peninsula Crimeea este Ucraina.

„Pacea Ucrainei este pacea Moldovei și a Uniunii Europene”, a conchis Grosu.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării