main logo
1685

Grosu: Fermierii au dreptul să protesteze, dar trebuie să aibă respect

Fermierii au dreptul să protesteze, dar ar trebui să manifeste înțelegere și respect față de efortul autorităților, care au alocat anul acesta aproximativ două miliarde de lei pentru subvenționarea agricultorilor.

Grosu: Fermierii au dreptul să protesteze, dar trebuie să aibă respectFoto: Simbol

Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, care a menționat în cadrul unei emisiuni televizate că, dacă va fi posibil, statul va identifica surse suplimentare, dar deocamdată fermierii trebuie să valorifice banii care sunt, transmite Știri.md cu referire la radiomoldova.md.

„Autoritățile, cu care vor să discute în continuare, sper, acești fermieri, anul acesta au alocat un miliard 900 de milioane de lei. Eu cred că nu față de autorități, dar față de toți cetățenii Republicii Moldova trebuie apreciat lucrul acesta. Este dreptul lor să protesteze, dar să înțeleagă că autoritățile trebuie să aibă grijă de toți cetățenii Republicii Moldova: și de profesori, și de medici, și de pensionari, și de polițiști, inclusiv de fermieri, așa cum am avut grijă prin cele aproape două miliarde de lei”, a spus Igor Grosu.

De menționat că Asociația „Forța Fermierilor” și Federația Națională a Fermierilor au anunțat că pe 22 noiembrie agricultorii vor porni cu tehnica agricolă spre Chișinău. Asociația „Forța Fermierilor” susține că mulți producători agricoli sunt la limita falimentului și că toate încercările de a rezolva problema salvării fermierilor micro, mici și mijlocii prin dialog au eșuat.

Știri.md amintește că anterior, în cadrul discuțiilor cu premierul Dorin Recean, autoritățile executive au evitat să dea un răspuns concret la solicitările fermierilor.

Ulterior, agricultorii au anunțat că sunt în pericol de faliment, iar autoritățile nu depun suficiente eforturi pentru a sprijini sectorul micilor producători agricoli și urmează ca pe 21 noiembrie să iasă la proteste.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării