main logo
1309

Grosu, după declarațiile lui Șoimaru: Nu interzicem culturi sau biserici

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, lider și deputat al partidului de la guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS), a comentat declarațiile colegului său Vasile Șoimaru precum că țara va renunța la Mitropolia Moldovei.

Grosu, după declarațiile lui Șoimaru: Nu interzicem culturi sau bisericiImagine simbol

Potrivit lui Grosu, atât timp cât în Moldova sunt cetățeni care cred într-o confesiune sau alta, „nu ai dreptul să vii peste, tu trebuie să respecți”, transmite Știri.md cu referire la Newsmaker.md.

„Am avut discuții, evident. Nu-i apanajul nostru să interzicem culte, biserici și așa mai departe. Noi cu domnul profesor am avut o… Noi avem o realitate, noi avem cetățeni care cred într-o confesiune, alții care cred în altă confesiune. Deci, tu nu vii, nu ai dreptul să vii peste. Tu trebuie să respecți. Poate la un anumit moment, ei o să… Iată, uitându-se la niște exemple, antiexemple, modele, antimodele… o să ia o decizie. Dar bine, noi am avut o discuție, domnul profesor a înțeles, e colegul nostru…”, a comunicat Grosu.

Știri.md amintește că deputatul PAS Vasile Șoimaru a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că țara noastră ar putea să se dezică în curând de Mitropolia Moldovei, care este, de fapt, a Federației Ruse. Asta după ce zeci de preoți ai Mitropoliei Moldovei au mers în „pelerinaje” la Moscova. „Iată cum ei singuri își bagă gâtul în jug. Cui îi trebuiește asta? Organele noastre, dacă vor lucra bine, eu cred că vor rezolva problema asta la numai aterizarea lor pe Aeroport. (...) Eu cred că acum, în toamna asta, problema mitropoliilor se va rezolva”, a mai spus Vasile Șoimaru. 

Reprezentanții PAS au spus că „aceasta este părerea personală a deputatului și nu reprezintă poziția întregii fracțiuni”. De asemenea, aceștia au spus că, conform Constituției Republicii Moldova, „Biserica este separată de stat, autonomă și nu se implică în activități politice”. Iar deputatul PAS Vasile Șoimaru a declarat că cele spuse anterior privind interzicerea activității Mitropoliei Moldovei este doar părerea sa personală, detașată de opinia PAS.

De asemenea, președinta Maia Sandu califică drept fals faptul că PAS ar intenționa să interzică Mitropolia Moldovei și spune că declarațiile deputatului PAS Vasile Șoimaru „nu au nimic cu realitatea”. În cadrul unui video, șefa statului a menționat că nu există vreun pericol pentru niciuna dintre mitropolii, nici pentru Mitropolia Moldovei, nici pentru Mitropolia Basarabiei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării