main logo
403

Gropile de pe Traian sunt adevărate capcane pentru pietoni și șoferi

Bulevardul Traian din Capitală s-a transformat într-un adevărat șantier. Echipe de muncitori lucrează atât la nivelarea asfaltului degradat, dar și la renovarea bordurilor.

Gropile de pe Traian sunt adevărate capcane pentru pietoni și șoferiFoto: captură video

Totuși, în unele locuri, șanțurile săpate sunt practic nesemnalizate. Nu a trecut mult și a apărut prima victimă. Un șofer de taxi a intrat noaptea trecută cu roata mașinii într-o groapă, fiind chemat și un echipaj al poliției, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Gropile după reparația bordurilor de pe bulevardul Traian nu sunt semnalizate corespunzător sau chiar deloc. 

Spre exemplu, această groapă cu adâncimea de 40 de centimetri este îngrădită doar pe partea trotuarului, astfel șoferii riscă să dea cu roata în ea, în orice moment.

Un șofer de taxi deja a testat gropile lăsate neacoperite de muncitori pe bulevardul Traian. Noaptea trecută a intrat cu roata, iar la fața locului a intervenit și un echipaj de poliție.

„Au săpat și au uitat să astupe șanțul, ca de obicei cum se face la noi. Dacă ați observat, eu am trecut cu nepoțelul și pentru el e problematic. 

Un matur poate să mai pășească, dar copilul, nu dea Domnul să cadă în șanțul acesta. Nu știu care-i motivul de ce n-au făcut lucrul până la capăt”.

„Chiar ieri am văzut că lucrau aici pe loc și azi mă uit că lăsat găurile. Incredibil, îi dezastru. Dăunăzi, stăteam iată acolo și pe bordură o mașină a trecut. Este pericol atât pentru mașini cât și pentru pietoni”. 

Iar șoferii se plâng că din cauza gropilor din asfalt sunt nevoiți să treacă mai des pe la atelierele de deservire auto.

Conform primăriei Chișinău, reparația bulevardului Traian este prevăzută pentru lunile iulie – august. 

Lucările costă 6,5 milioane de lei și se vor desfășura doar pe timp de noapte. 

Compania municipală Exdrupo, responsabilă de reabilitarea arterei, nu a oferit, deocamdată, o reacție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării