main logo
1058

Groapa de pe un șantier abandonat din sectorul Buiucani va fi astupată

Groapa de fundație de pe un șantier din sectorul Buiucani din Capitală în scurt timp va fi acoperită anunță primăria municipiului Chişinău.

Groapa de pe un șantier abandonat din sectorul Buiucani va fi astupată

Astfel, groapa de pe șantierul abandonat din anul 2014 de pe strada Alba – Iulia 93 va fi astupată, transmite Știri.md.

La fața locului a fost prezent Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, reprezentanții Preturii de sector și ai subdiviziunilor municipale de profil.

Săpătura ocupă o suprafață de 6,5 ari pe domeniu public și a fost pornită abuziv. Obiectivul blochează căile de acces în curțile vecine, făcând dificilă intervenția serviciilor de urgență. Mai mult, șantierul nu a fost salubrizat timp de 5 ani, iar gardul de protecție este deteriorat, reprezentând un pericol pentru oamenii care locuiesc în apropiere.

Primarul general interimar a ținut să remarce că săpătura a fost transformată într-o groapă de gunoi, iar copii din curțile învecinate erau lipsiți de terenuri pentru joacă. „Pe acest caz a fost convocată Comisia pentru Situații Excepționale, care a constatat că fundația respectivă blochează accesul serviciilor către alte blocuri din vecinătate. Primăria va veni cu acțiuni similare și în alte sectoare, de fiecare dată când vor fi înregistrate asemenea cazuri”, a subliniat Ruslan Codreanu.

Astuparea gropii de fundație va dura câteva zile, reieșind din volumul mare de pământ (2000 m³) care va fi adus și compactat în zonă. Lucrările sunt executate de subdiviziunile municipale de profil, dar sunt implicați și anumiți dezvoltatori, pentru transportarea solul excavat de pe șantierele de construcții din sector.

După lichidarea gropii de fundație din curtea de blocuri de pe str. Alba-Iulia, 93 teritoriul va fi amenajat în comun cu asociațiile de proprietari.

Precizăm că în luna aprilie, a.c., municipalitatea a astupat o altă groapă de fundație a aceluiași agent economic, din str. Alba-Iulia, 89. Șantierul de construcție, amplasat pe domeniu public și la fel abandonat, a fost subiect al litigiilor în instanța de judecată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării