399
0
Grigorciuc vrea să creeze asociaţia deţinuţilor politici în Moldova
399
0

Activistul Pavel Grigorciuc intenţionează să creeze în Moldova Asociaţia deţinuţilor politici.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a menţionat pe reţelele sociale, subliniind că, deşi se află în arest la domiciliu, "adună actele de înregistrare a organizaţiei", transmite Știri.md.

El a precizat că va fi o organizaţie neguvernamentală la care pot adera cei care se află în detenţie, "precum Gheorghe Petic". Grigorciuc a scris că a discutat cu Petic (activist al Partidului Platforma DA, condamnat pentru viol - "I.") ideea de a crea o asemenea asociaţie, acesta fiind absolut de acord cu el.

"Cred că toţi cei pe care regimul oligarhic i-a persecutat din motive politice ar trebui să se unească pentru a ajuta noul Guvern să pună bazele unui stat de drept. Pentru început, asociaţia se va ocupa de lustraţia tuturor complicilor regimului oligarhic. 

Nu vom putea opri fărădelegea pe viitor, dacă nu punem capăt impunităţii", a spus Grigorciuc, condamnat la închisoare cu suspendare pentru organizarea unor dezordini în masă.

În prezent, fostul membru al Partidului Comuniştilor se află în arest la domiciliu pentru acuzaţia de "huliganism", după ce, pe 21 martie, l-a pălmuit pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu n prezenţa martorilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter