main logo
636

Grigorciuc: Dacă voi scrie publicaţii în presă nu voi primi nici ceainic

Activistul civic Pavel Grigorciuc, care a fost arestat la 21 martie după un conflict cu deputatul democrat Sergiu Sîrbu, s-a plâns de presiune fizică şi psihologică din partea administraţiei penitenciarului nr. 13.

Grigorciuc: Dacă voi scrie publicaţii în presă nu voi primi nici ceainic

Despre aceasta el a scris într-o scrisoare care a fost publicată luni pe Facebook de activistul Alexandr Roşco, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

Grigorciuc scrie că este ţinut într-o celulă de o persoană în vecinătate cu activistul partidului Platforma DA, Gheorghe Petic. 

„Şeful penitenciarului a venit la mine şi a spus că, dacă voi scrie publicaţii în presă sau mă voi plânge în instanţă de condiţiile de detenţie, nu voi primi nici ceainic, nici colete şi mi se vor găsi multe încălcări pentru a mă pedepsi. Mi-am dat seama că aveam în faţă o persoană teribilă. În cele din urmă, discuţia nu a fost bună. Dacă la începutul conversaţiei „despre un comportament bun” mi-au promis sală de sport, deja până la întâlnirea cu avocatul nici măcar nu m-au scos la plimbare”, spune autorul.

El se adresează organizaţiilor pentru drepturile omului, misiunilor diplomatice, OSCE, Avocatului Poporului şi procurorului ce gestionează cazul, exprimându-şi temerea că, după publicarea scrisorii, condiţiile în închisoare s-ar putea înrăutăţi considerabil. 

La sfârşitul scrisorii, Grigorciuc se indignează că, drept răspuns la palma dată lui Sîrbu, „a fost lovit cu o bâtă, din spate” şi întreabă: „Eşti mulţumit?”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării