main logo
6369

Greșeala gravă a magistratei Berdilo care trezește semne de întrebare

Mesajul judecătoarei Rodica Berdilo, postat ieri pe pagina de Facebook a Judecătoriei Chișinău (sediul centru) ar conține o eroare gravă, care trezește multe semne de întrebare în ceea ce privește decizia pronunțată privind invalidarea alegerilor în Chișinău.

Eroarea gravă a magistratei Berdilo care trezește semne de întrebare

În mesajul personal al judecătoarei postat pe Facebook este invocat art. 47 alin.(8) din Codul Electoral. Articolul care a stat la baza invalidării alegerilor în Chișinău prevede că în ziua alegerilor și în ziua precedentă scrutinului nu se admite nici un fel de agitație electorală. Totuși, în decizia motivată a judecătoarei, neadmiterea agitației electorale este deja reglementată de art. 52, alin. (10) din Codul Electoral, scrie jurnalista Elena 

Robu, transmite Ştiri.md.

„Fie că mesajul postat pe Facebook din numele judecătoarei Rodica Berdilo nu îi aparține, respectiv nici declarația nu-i aparține, fiindcă ea pe Facebook a invocat art. 47 alin.(8) din vechiul Cod Electoral. Fie judecătoarea în instanța de judecată a pronunțat decizia redactată de altcineva, fiindcă în decizia instanței se face trimitere la art. 52, alin. (10) din varianta nouă a Codului Electoral ” a menţionat Elena Robu.

Amintim că Rodica Berdilo este magistrata care a decis invalidarea alegerilor locale din municipiul Chișinău câștigate de Andrei Năstase. Ea a fost numită în funcție prin decretul președintelui Nicolae Timofti din luna mai 2016.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării