main logo
1578

Grecia: Pompierii moldoveni au intervenit în localitatea Epidaurus

Echipa de pompieri moldoveni, detașată în Grecia, a intervenit ieri în prima misiune la lichidarea unui incendiu de pădure în localitatea Epidaurus.

Grecia: Pompierii moldoveni au intervenit în localitatea EpidaurusFoto: IGSU/Telegram

Potrivit datelor recepționate, la ora 11:57, a parvenit informația că a izbucnit un incendiu forestier în zona Epidaurus, în apropierea orașului Corfu, la 137 km de Baza de Operații, unde este dislocată echipa Republicii Moldova, transmite Știri.md.

La momentul recepționării informației, în zona respectivă deja erau implicate 32 de echipe locale și avioane specializate, cu un efectiv de 120 de pompieri.

Echipa țării noastre, compusă din zece pompieri și trei unități de tehnică specializată, a fost rapid mobilizată. Aceasta a lucrat cot la cot cu autoritățile elene pentru lichidarea incendiului, monitorizarea și securizarea zonei afectate.

„Arderea a fost localizată către ora 20:37. Conform datelor, pentru lichidarea incendiului au intervenit 125 de vehicule de intervenție, 12 avioane/elicoptere, iar flăcările au afectat circa 550 de hectare de pădure. Echipa pompierilor din țara noastră a intervenit pe o suprafață de aproximativ cinci hectare. În seara zilei de ieri, focarele au fost localizate și lichidate cu succes datorită efortului comun al tuturor forțele implicate”, comunică Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Amintim că, în perioada 16 iulie - 15 august, echipa pompierilor de combatere terestră a incendiilor forestiere din cadrul IGSU al MAI (GFFFv-MD) va participa la misiunea de pre-poziționare în cadrul Programului European de pre-poziționare a echipelor de stingere a incendiilor de pădure în Republica Elenă, regiunea NEA Makri.

Echipa formată din specialiști în domeniul stingerii incendiilor forestiere din cadrul IGSU va deveni parte a efortului european în procesul pregătirii forțelor de intervenție conform standardelor europene în cazul producerii incendiilor de pădure, ceea ce va contribui la protecția comunităților și a mediului înconjurător.

Pe parcursul anului 2024, țările solicitante de sprijin pentru limitarea incendiilor au fost Grecia, Italia, Franța, Spania și Portugalia. În acest sens, au fost selectate echipe de intervenție din 12 țări: România, Bulgaria, Malta, Polonia, Slovacia, Italia, Slovenia, Grecia, Austria, Franța, Spania și Republica Moldova, cu efectiv în număr total de peste 500 de pompieri.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării