main logo
786

Greceanîi spune cum ar putea fi procurat vaccinul anti-COVID

Procurarea vaccinului anti-COVID-19 ar putea fi făcută cu derogare de la Legea privind achizițiile publice.

Greceanîi spune cum ar putea fi procurat vaccinul anti-COVIDFoto: ipn.md

Această posibilitate se examinează, dată fiind creșterea alarmantă a numărului de noi cazuri de infectare cu COVID-19 și, mai ales, a cazurilor de deces, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Declarații în acest sens au fost făcute de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în urma unei ședințe cu participarea membrilor Guvernului și a premierului interimar, Aureliu Ciocoi.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, modalitatea procurării vaccinurilor urmează să fie discutată la ședința Biroului permanent al Parlamentului, de comun cu prim-ministrul interimar și cu secretarii de stat ai ministerelor de resort.

„În situația actuală extrem de dificilă este imperativă lansarea cât mai urgentă a vaccinării în masă a populației, pentru a opri valul de pandemie și a preveni o eventuală agravare a stării de lucruri”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Anterior, premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că sunt determinate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de circa un milion de doze de vaccin. În cel mai scurt timp, vor începe procedurile necesare. Oficialii nu au remarcat însă, care vaccin anume urmează a fi procurat.

Primul vaccin anti-COVID-19 a ajuns în Republica Moldova în 21.600 de doze de ser AstraZeneca, donate de România. Lotul respectiv conține și prima, și a doua doză de vaccin, urmând a fi vaccinați 10.800 de lucrători medicali. La câteva zile, statul a mai primit 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca în cadrul mecanismului COVAX. Până acum, peste cinci mii de persoane au fost vaccinate împotriva noului coronavirus.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării