main logo
363

Greceanîi: Prosperitatea cetățenilor trebuie să fie punctul care să ne unească

„În cei 28 de ani de independență, Republica Moldova a cunoscut şi perioade de dezvoltare, dar şi perioade de stagnare sau chiar regres".

Greceanîi: Prosperitatea cetățenilor trebuie să fie punctul de unireFoto: Ipn.md

"Din păcate, perioadele de stagnare şi de regres au fost destul de frecvente şi aceasta nu ne-a permis să ne dezvoltăm continuu și să ajungem la un nivel de viaţă înalt pentru cetățeni. Prosperitatea cetățenilor trebuie să fie acel punct comun care să ne unească pe toți, întreaga societate”, o spune președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi la cea de-a 28-a aniversare a Zilei Independenței, transmite Știri.md

În opinia sa, toți trebuie să înțeleagă că, doar fiind uniți, pot fi realizate lucruri mari și frumoase. „Anii de independență ne oferă mai multe exemple ce se întâmplă atunci când societatea este pe baricade. De aceea, trebuie să facem tot posibilul pentru a menține stabilitatea, căci doar în condiții de stabilitate vom putea construi un stat puternic, cu un înalt nivel de prosperitate. Iar aceasta ne va permite ca la următoarele aniversări ale independenței să avem mai multe motive pentru a face bilanțuri pozitive”, a menționat Zinaida Greceanîi.

Cât despre ce nu s-a reușit, președinta legislativului menționează „ca stat, ca popor, nu am reușit să identificăm acel set comun de valori, scopuri care să nu se schimbe odată cu schimbarea guvernării, dar care să fie implementate continuu, zi de zi, an de an”. 

„Sunt multe lucruri care ne pot uni pe toţi, indiferent de viziunile politice, geopolitice etc. Iată anume aceste lucruri, dacă ar fi fost puse în prim plan, ne-ar fi adus astăzi la un nivel de viaţă mult mai înalt, am fi avut o societate, un stat mult mai puternic, mai dezvoltat”, a declarat politiciana.

În opinia sa, cea mai importantă realizare în anii de independență este că totuși, indiferent de diverse provocări, am reușit să ne păstrăm statalitatea. „De aici, de la statalitate, trebuie să pornească toate acțiunile noastre îndreptate spre edificarea acelui stat puternic de care am pomenit deja”, a menționa Zinaida Greceanîi.

Președinta Parlamentului îndeamnă cetățenii să creadă în viitorul țării. „În primul rând, aş vrea să-i felicit cu ocazia Zilei Independenţei. În al doilea rând, aş vrea să-i îndemn să creadă în viitorul ţării lor, Republica Moldova. Totul este posibil. Trebuie doar de stabilit corect prioritățile și de muncit pentru realizarea lor. Și atunci totul va fi bine”, a mai spus Zinaida Greceanîi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării