303
0
Granturi pentru exportatorii moldoveni de prune și struguri de masă
303
0

Exportatorii moldoveni de prune și struguri de masă pentru Uniunea Europeană pot conta pe asistenţă prin granturi.

Granturi pentru exportatorii moldoveni de prune și struguri de masă

Astfel, proiectul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională „Agricultură performantă în Moldova” a anunțat despre recepţionarea cererilor de ajutor financiar acordat producătorilor agricoli și grupurilor lor de marketing specializate în producția și exportul de struguri de masă și prune pe piața UE, transmite Știri.md cu referire la noi.md

Cererile pot fi depuse la biroul APM/USAID la Chișinău, în perioada de pînă la 27 mai 2019.

Potrivit internet-portalului EastFruit, pentru participare la concursul de selectare a cererilor vor fi acceptate întreprinderi care dispun de o anumită bază material-tehnică și documentară pentru exportul în UE și care intenționează să o îmbunătățească pentru a îndeplini cerințele specifice ale partenerilor europeni cumpărători de produse. 

Printre principalele (dar nu şi singurele) domenii de modernizare, beneficiarii potențiali ai proiectului vor putea să indice achiziționarea de linii de ambalare a produselor, precum și linii de producere a cutiilor de lemn și echipamente pentru integrarea în sisteme de ambalaje din plastic de schimb (IFCO, Europool etc.). 

În cadrul acestei linii de grant a proiectului APM/USAID, se preconizează că vor fi alocate aproximativ trei sau patru granturi în valoare totală de 2,7 milioane de lei ($ 0,15 milioane). În același timp, contribuția proprie a fiecărui beneficiar la implementarea proiectului său de afaceri trebuie să fie de cel puțin 50% din totalul investiției planificate. 

Cel puțin un grant va fi rezervat potențialilor beneficiari din UTA Găgăuzia, raionul Taraclia și din zonele adiacente autostrăzii E584. În ultimii doi ani, exportatorii de prune și de struguri de masă pe pieţele UE au valorificat în întregime cotele europene preferențiale (10 mii tone fiecare) și aproape aceeași cantitate de produse este livrată pe piața europeană cu achitarea taxelor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter