main logo
369

Granturi pentru dezvoltarea afacerilor la Bălți, cu suportul Cehiei

Un concurs de granturi în cadrul unui proiect de dezvoltare a afacerilor în Regiunea de Nord a ţării a fost lansat la 5 noiembrie la Bălţi.

Granturi pentru dezvoltarea afacerilor la Bălți, cu suportul CehieiGranturi pentru dezvoltarea afacerilor la Bălți, cu suportul Cehiei

Programul este finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare și implementat de People in Need Moldova, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord (ADR Nord) și Asociația obștească „Pro Cooperare Regională”, transmite Știri.md

Concursul este adresat întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM) din Regiunea de Dezvoltare Nord și este deschis până duminică, 25 noiembrie.

„Prin intermediul activităților desfășurate în cadrul proiectului, dorim să susținem mediul de afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord. Concursul de granturi pe care îl lansăm astăzi, la Bălți, este adresat membrilor asociațiilor de business, incubatoarelor de afaceri și ÎMM din nordul Moldovei”, a specificat directorul de țară People in Need Moldova.

Totodată, Vitali Povonschi, directorul ADR Nord, a remarcat buna colaborare cu partenerii cehi, în urma căreia în regiune au fost implementate multe proiecte interesante şi utile. „Până în prezent, împreună am reușit să realizăm mai multe activități importante pentru dezvoltarea mediului de afaceri în regiune. Dorim să impulsionăm inițiativele antreprenoriale în regiune și să creăm astfel condiții confortabile pentru cetățeni”, a relevat Vitali Povonschi.

În următoarea perioadă, potențialii beneficiari vor fi instruiți cum să participe în cadrul concursului de granturi. Un șir de sesiuni de instruire în acest sens vor fi organizate la Soroca, Bălți și Sângerei.

Bugetul acestui concurs de granturi este de circa 100.000 de euro. Suma solicitată în cadrul concursului trebuie să se încadreze între 2.000 și 5.000 de euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării