main logo
21638

Grădinițele riscă să rămână închise? Cu ce propuneri va veni MSMPS

În contextul în care numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 în R. Moldova este tot mai mare, autoritățile nu pot spune exact când vor fi redeschise grădinițele.

Grădinițele riscă să rămână închise? Cu ce propuneri va veni MSMPSColaj: știri.md

În această situație, mulți dintre părinți s-au pomenit că nu au cu cine să-și lase copiii acasă, aceștia fiind nevoiți să plece la muncă, transmite Știri.md.

În cadrul briefingului matinal, ministra Sănătății a fost întrebată ce soluții vor fi propuse pentru părinți în cazul în care grădinițele riscă să rămână închise pentru toată vara sau chiar mai mult.

"Există situația părinților care sunt cu responsabilități familiale și aici vorbim în mod special de acei părinți care au copii. Sub acest aspect, în ultima perioadă, Ministerul a promovat mai multe amendamente la Codul Muncii sub aspectul de flexibilizare a programului de muncă, munca la distanță care este acum reglementată și asigurată în mod special atunci când este vorba despre părinții cu copiii.

Examinăm și anumite aspecte cu privire la garanții de protecție a acelor părinți care sunt în situația de a sta acasă pentru că nu funcționează grădinițele. 

În condițiile date vom veni cu aceste propuneri chiar în viitorul apropiat pentru că acum realizăm mai multe simulări și vrem să vedem care sunt soluțiile viabile nu doar din punct de vedere normativ, dar și din punct de vedere financiar", a spus Dumbrăveanu.

Știri.md amintește că până la ora actuală, în R. Moldova au fost înregistrate 10.727 de cazuri de COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării