main logo
493

Grădinița din Drăgușeni, redeschisă. Filip: Mai sunt prevăzuți bani

Grădinița din localitatea Drăgușeni, raionul Strășeni a fost renovată. Astfel, copiii și educatorii se vor bucura de condiții mai bune.

Grădinița din Drăgușeni, redeschisă. Filip: Mai sunt prevăzuți bani

Potrivit Guverunului, a fost schimbat sistemul de încălzire, reţeaua electrică, clădirea fiind izolată termic. Pentru reparația grădiniței din bugetul de stat au fost alocate 3,5 milioane de lei, transmite Știri.md. 

„Noi nu putem vorbi despre un viitor al acestei  țări fără a ne gândi la condițiile pe care le oferim copiilor noștri. Vreau să vă spun că și pentru anul viitor în buget sunt prevăzuți bani pentru a continua lucrările de reparație și amenajare a grădiniței din localitate”, a spus Pavel Filip.

Premierul a precizat că după reforma salarizării, de lefuri mai mari vor beneficia inclusiv angajații grădinițelor.

„Dacă din 2012 până în 2015, acestea au crescut cu un leu, apoi în ultimii 3 ani, acestea au fost majorate de 7 ori”, a punctat premierul.
În context, Pavel Filip a menționat că în scurt timp, în raionul Strășeni, va fi implementat un proiect-pilot de organizare modernă a alimentației copiilor și elevilor în instituțiile educaționale, care va contribui la îmbunătățirea calității alimentației. 

Grădinița din satul Drăgușeni este frecventată de 60 de copii. În anul viitor, din bugetul de stat  va fi alocat circa un milion de lei pentru dotarea grădiniței cu mobilier nou și finalizarea fațadei instituției.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării