main logo
1461

Glodeni: La ce etapă sunt lucrările de construcție a stației de epurare

La Glodeni a fost inițiată recepția la terminarea lucrărilor de construcție-montaj a noii stații de epurare a apelor uzate. Noua stație de epurare a apelor uzate din orașul Glodeni va oferi acces la prestarea serviciului de epurare pentru 8.600 de locuitori ai orașului.

Glodeni: La ce etapă sunt lucrările de construcție a stației de epurareImagine simbol

Potrivit autorităților, lucrările de construcție și montare a noii stații de epurare din orașul Glodeni, precum și lucrările de construcție-montaj a trei kilometri de rețele de canalizare gravitaționale a 1,7 km de rețele de canalizare sub presiune și renovarea unei stații de pompare a apelor uzate au fost executate în cadrul unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord și finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

„La finele săptămânii trecute a fost inițiată recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului. Reprezentanți ai ADR Nord, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, responsabili de construcția și montarea sistemului de apeduct și specialiști în domeniu s-au întrunit în cadrul unei ședințe în incinta Consiliului Raional Glodeni, unde au fost puse în discuție calitatea și volumul lucrărilor executate în cadrul proiectului”, au explicat surse de la ADR Nord.

Potrivit acestora, stația de epurare a apelor uzate din orașul Glodeni constă din patru reactoare biologice moderne, cu debitul total de 240 m3/zi. Lucrările de construcție-montaj au fost executate în perioada septembrie 2022 – mai 2024.

Valoarea totală a proiectului „Sisteme de sanitație moderne pentru cetățenii raionului Glodeni” constituie 18,56 milioane de lei, din care 16,71 milioane de lei (peste 835 de mii de euro) alocaţi din sursele FNDRL. Contribuția locală constituie 1,85 de milioane de lei, ceea ce reprezintă 10% din valoarea totală a proiectului.

Proiectul a fost depus de Consiliul raional Glodeni în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării