main logo
333

Global Money Week: Copiii au învățat cum să câștige și să economisească

În zilele noastre, mai puțin de 1% din totalul numărului de copiii au acces la studii în domeniul finanțelor, iar 1 mlrd de copii trăiesc în sărăcie.

Global Money Week: Copiii au învățat cum să câștige și să economisească

Lipsa inteligenței financiare conduce spre supraîndatorarea în rândul tinerilor, iar acest lucru influiențiază negativ dezvoltarea și bunăstarea acestora, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

La sfârșitul lunii martie, Microinvest a marcat săptămâna educației financiare. Zeci de copii și tineri au fost implicați în activități interactive prin care au învățat să economisească, dar și să câștige banii lor. 

„În perioada 25 - 31 martie 2019, am participat în cadrul campaniei internaționale „Global Money Week 2019” printr-o serie de evenimente educative, articole informative și un quiz special destinat publicului pentru conștientizarea valorii banilor și a gestiunii financiare eficiente”, spun cei de la Microinvest.

Activitatea companiei Microinvest se desfășoară pe tot teritoriul țării, și respectiv, dorința lor a fost să ajungă în cât mai multe locuri pentru a putea livra informația unui număr cât mai mare de elevi.

Participanții au reușit să găsească răspuns la un șir de întrebări:

  • Cum să vă majorați economiile și să reduceți costurile?
  • În ce cazuri este rațional să luați un împrumut?
  • Ce alegem, când aplicăm pentru un credit – o bancă, sau o organizație de creditare nebancară? 
  • Ce intră în prețul creditului?
  • Ce se întâmplă dacă nu achit una sau mai multe rate ale creditului?

Global Money Week în Moldova, face parte din campania internațională cu același motto ce are scopul de a spori conștientizarea necesității educației financiare în rândul copiilor și a tinerilor. Campania a fost realizată la inițiativa Child & Youth Finance International (CYFI) și se desfășoară pentru al 8-lea an consecutiv în peste 150 de țări. De-a lungul activității în domeniul creditării nebancare, compania Microinvest a susținut și participat activ în cadrul campaniilor internaționale de educație financiară care rezonează cu valorile și principiile companiei.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării