main logo
854

Ginecolog și moașă din Telenești, acuzați de moartea unui bebeluș

Un medic ginecolog-obstetrician și o moașă din secția de obstetrică și ginecologie a Spitalului raional Telenești vor compărea pe banca acuzaților fiind bănuiți de încălcarea din neglijență a regulilor şi metodelor de acordare a asistenței medicale, care a cauzat decesul unui nou-născut.

Ginecolog și moașă din Telenești, acuzați de moartea unui bebeluș

Procuratura raionului Telenești a finalizat urmărirea penală pe acest caz și a transmis instanței de judecată spre examinare cauza penală în privința acestora, transmite Știri.md cu referire la echipa.md.

Potrivit celor constatate de procurori, pe data de 4 iulie 2018, medicul obstetrician din secția obstetrică și ginecologie a Spitalului raional Telenești, fiind de gardă în regim de urgență și obligat să primească nașterea pacientelor internate în secție, a fost apelată de mai multe ori telefonic de către moașa de serviciu pentru a se prezenta la spital şi a primi nașterea. 

Dânsa nu a răspuns la apelurile telefonice și nu s-a prezentat imediat pentru a lua decizia conduitei nașterii. 

Din cauza încălcărilor comise de către medicul obstetrician și moașă, demonstrate şi în urma expertizei, nou-născutul a decedat.

Învinuitele pledează nevinovate.

Pentru comiterea acestei infracțiuni Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării