main logo
671

Ghimpu: Petic putea fi salvat dacă PPDA îi dădea loc de trecere în Parlament

Liberalul Mihai Ghimpu consideră că liderul Platformei DA de la Ungheni, Gheorghe Petic, putea să scape de condamnare dacă blocul ACUM îl includea pe lista sa de partid.

Ghimpu: Petic putea fi salvat dacă PPDA îi dădea loc în Parlament

Declarația a fost făcută la emisiunea „Puterea a Patra” de la N4, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Petic a putut fi salvat dacă voia PPDA, putea să-l includă pe un loc de trecere în Parlament. Dar l-au folosit și băiatul este acum judecat și i se strică viața. De ce nu i-au oferit un loc de trecere și l-au pus pe 36. Cred că ambasadorii trebuie să vadă, să verifice, să vorbească...  Nu pot apărea dosare după ce omul a făcut declarații. Astea sunt lucruri care demonstrează că suntem oameni mici. Eu cred că și alții pot spune un cuvânt pentru arest, nu doar Plahotniuc. Că există acest fenomen, chiar dacă asta nu a făcut-o Plahotniuc, e trist”, a comentat Ghimpu.

Gheorghe Petic a devenit cunoscut după ce a dezvăluit o schemă de contrabandă cu ţigări peste frontiera moldo-română în vara anului 2018. 

Potrivit lui, în contrabandă sunt implicaţi oficialii de rang înalt din Moldova. 

Mai târziu, el a fost reţinut pentru acuzaţia de viol. Petic este, de asemenea, preşedintele unei organizaţii teritoriale a Platformei DA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării