253
0
Gheorghe Petic spune că nu a fost mutat în altă celulă: Stau în mucegai
253
0

Fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic a scris pe pagina sa de Facebook că Administrația Națională a Penitenciarelor ar fi mințit la câteva posturi de televiziune, precum că în urma venirii avocaților poporului la dânsul în vizită, el ar fi fost strămutat din „oribila” celulă 120, în alta mai bună.

Gheorge Petic a ținut să amintească că: „joia trecută probabil știți că au fost la mine avocații poporului, ca să vadă în ce condiții trăiesc, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

De fapt supraviețuiesc. În ce mucegai și mizerie stau că nici ei nu au putut să reziste și să stea mult timp”, a scris pe pagina sa de facebook fostul polițist de frontieră.

„Îmi interzic să sun la ora convenabilă mie din frica să nu sun jurnaliștilor sau avocaților mei. La telefon mă aduc la ora convenabilă lor. Azi mi-au dat telefonul de dimineață când toți dorm. Săptămâna viitoare posibil să-mi dea telefonul la ora doi noaptea”, a mai scris Gheorghe Petic.

Contactați de TV8, reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor nu au răspuns la telefon pentru a veni cu o reacție.

Pe 26 aprilie, Administrația Penitenciarului nr.13 le-a refuzat o întrevedere deputaților blocului ACUM cu fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic care a fost condamnat la trei ani și șase luni pentru un presupus viol. 

Potrivit reprezentanților penitenciarului, pentru a putea efectua vizita deputații trebuiau să aibă o hotărâre a Biroului Permanent a Parlamentului R. Moldova.

Pe 25 aprilie, Angajații Oficiului Avocatului Poporului au fost în vizită la Gheorghe Petic în penitenciar. 

Atunci aceștia au declarat că Gheorghe Petic este deținut în Penitenciarul nr. 13 în condiții care sunt contrare prevederilor art.3 al Convenției europene pentru drepturile omului.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter