679
1
Gheorghe Petic spune că ar avea mai multe dosare pe numele său
679
1

Fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic ar avea mai multe dosare penale intentate pe numele său.

Foto: jurnal.md

Acesta a mai spus că documentele le va face publice în timpul apropiat și urmează să mai facă alte dezvăluiri, mai picante, decât cele cu contrabanda de țigări, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Declarațiile au fost făcute de Petic într-un video exclusiv pentru TV8, care a fost difuzat în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”.

„Dosarul meu a fost fabricat, a fost o batjocoră, am fost torturat și ținut în condiții inumane la penitenciarul nr. 13. Dosarele care sunt intentate, cele șapte. 

Șapte dosare timp de o lună de zile, să fie cunoscute ca politice. Nu am violat pe nimeni și nu am făcut alte acte de huliganism care mi se invoca mie astăzi. 

Să insistați foarte mult ca dosarele mele să fie făcute publice. Trei dosare sunt pline. Eu personal o să fac publice anumite date”, a declarat Petic.

Acesta a mai spus că urează să mai facă alte dezvăluiri importante ce ar deconspira ilegalitățile unora.

„ Aici este frica procurorilor și a judecătorilor pentru că ieșirea mea ar putea să scoată la iveală și alte lucruri. Ceea ce am spus cu contrabanda de țigări a fost doar un piculeț. De asta ei se tem”, a mai spus fostul polițist de frontieră.

Cererea privind revocarea măsurii de arest care a fost depusă azi de avocații lui Petic și respinsă instanța de judecată, urmează să fie examinată mâine la Curtea de Apel, de alți magistrați.

Anterior, Gheorghe Petic a deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări de peste Prut, în care ar fi fost implicați și demnitari de stat.

Fostul polițist de frontieră este deținut în penitenciarul 13, după ce a fost condamnat la 3,5 ani de închisoare pentru viol. În al doilea dosar, el este cercetat pentru huliganism agravat, care s-ar fi întâmplat în anul 2004. Fostul polițist de frontieră se declară nevinovat.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter