646
0
Gheorghe Petic ar fi fost transferat într-o celulă lângă Vlad Filat
646
0

Fostul președinte al organizației teritoriale PPDA din Ungheni, Gheorghe Petic, și fostul premier Vlad Filat ar fi acum „vecini” la Penitenciarul 13.

Petic ar fi fost mutat într-o altă celulă după ce s-a constatat că e deținut într-o celulă cu mucegai, umezeală și cu fire electrice neizolate, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Informația a fost confirmată pentru sursa citată de către unul dintre avocații lui Gheorghe Petic, Anatol Istrati. Șeful serviciului Relații cu Publicul din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, a refuzat să confirme sau să infirme, invocând motive de securitate.

Amintim că Petic a fost condamnat de Judecătoria Orhei la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis, pentru viol. După prima sa condamnare, lui Petic i s-a deschis un dosar pentru huliganism, pentru o faptă care a avut loc acum 15 ani.

În același timp, Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare în iunie 2016. Decizia a fost menținută de instanțele superioare: Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Între timp, dosarul a ajuns la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Fostul lider PLDM se află în detenție din octombrie 2015.

Citește și
article image
Ministrul Justiției explică de ce i-a fost redusă pedeapsa...
2
7442
article image
Usatîi: Filat a discutat cu Putin despre Aeroport și unele...
4
1213
article image
Cum motivează Judecătoria Chișinău reducerea pedepsei lui...
0
1945
article image
Declarațiile lui Alexandru Slusari după audierea lui Vlad...
0
2077