main logo
1422

Gheorghe Petic ar fi fost transferat într-o celulă lângă Vlad Filat

Fostul președinte al organizației teritoriale PPDA din Ungheni, Gheorghe Petic, și fostul premier Vlad Filat ar fi acum „vecini” la Penitenciarul 13.

Gheorghe Petic ar fi fost transferat într-o celulă lângă Vlad Filat

Petic ar fi fost mutat într-o altă celulă după ce s-a constatat că e deținut într-o celulă cu mucegai, umezeală și cu fire electrice neizolate, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Informația a fost confirmată pentru sursa citată de către unul dintre avocații lui Gheorghe Petic, Anatol Istrati. Șeful serviciului Relații cu Publicul din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea, a refuzat să confirme sau să infirme, invocând motive de securitate.

Amintim că Petic a fost condamnat de Judecătoria Orhei la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis, pentru viol. După prima sa condamnare, lui Petic i s-a deschis un dosar pentru huliganism, pentru o faptă care a avut loc acum 15 ani.

În același timp, Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare în iunie 2016. Decizia a fost menținută de instanțele superioare: Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Între timp, dosarul a ajuns la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Fostul lider PLDM se află în detenție din octombrie 2015.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării