2078
0
Gheorghe Petic a fost mutat într-o altă celulă
2078
0

Deţinutul Gheorghe Petic a fost mutat într-o altă celulă. Aceasta după ce Avocatul Poporului a făcut astăzi publice informaţii cu privire la condiţiile deplorabile n care este ţinut şi că acestea îi ar putea să îi afecteze sănătatea.

Administrația Națională a Penitenciarelor a declarat că a luat act de raportul preliminar publicat de Avocatul Poporului. „Deținutul Gh.Petic a fost transferat într-o altă celulă, unde sunt asigurate condiții corespunzătoare de detenție”, a precizat ANP, transmite Știri.md cu referire la Moldova.org.

Astăzi, Avocatul Poporului a anunțat printr-un comunicat de presă că Gheorghe Petic este deținut de unul singur din 26 martie într-o celulă cu o suprafață de 9,12 m2 , în care sunt instalate patru paturi etajate. Deși anterior în ea a fost făcută o reparație cosmetică, persistă igrasie abundentă, iar aflarea continuă în atare condiții afectează starea de sănătate a lui Gheorghe Petic.

Ventilare artificială în celulă nu există, podeaua este din beton, rece și umedă, saltelele sunt vechi și insalubre. Patul este incomod, prezintă pericol firele electrice neizolate. Lipsesc spații de depozitare a bunurilor personale, precum și de uscare a hainelor.

„Condițiile de detenție în subsolul instituției penitenciare respective, inclusiv celula în care este deținut Gheorghe Petic, sunt contrare prevederilor art.3 al Convenției europene pentru drepturile omului. Avocatul Poporului a făcut administrației penitenciarului mai multe recomandări pentru ameliorarea situației lui Gheorghe Petic”, a declarat Avocatul Poporului.

Citește și
article image
Liviu Dragnea, scos pentru prima dată din penitenciar...
0
245
article image
Explicație oficială: Cum a evadat minorul din...
2
817
article image
Un deţinut minor a evadat din Penitenciarul nr.10-Goian
0
824
article image
Sute de milioane de lei, alocați pentru construcția noului...
0
379