3615
6
Gheorghe Cavcaliuc: Vă îndemn să nu ne lăsăm provocați
3615
6

Gheorghe Cavcaliuc, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, a venit cu o reacție la situația actuală din țară.

Cavcaliuc îndeamnă lumea la calm și la păstrarea liniștii și ordinii publice în toată țara, transmite Știri.md.

"Înțeleg și văd cum diferiți actori politici încearcă prin diferite metode, inclusiv nu cele mai sincere și corecte să vă influențeze, să vă demoralizeze, pentru ca voi să aveți dubii în actuala conducere a IGP, a MAI și a Guvernul RM, dezinformându-vă și manipulând cu diferite interpretări în interesul lor.

În calitate de conducător de rang înalt al Poliției Naționale, care am fost, sunt și voi fi mereu alături de voi, vă îndemn să nu ne lăsăm provocați, să respectăm cu sfințenie Constituția, legislația și jurământul pe care l-am depus atunci când am îmbrăcat uniforma de polițist.

Societatea are mare încredere în noi, că vom fi înțelepți, puternici și vom asigura în continuare liniștea și ordinea publică, ca ei, cetățenii, să se poată bucura de viață, să întemeieze familii, să nască copii și să poată merge liniștiți la serviciu, școală sau la grădiniță, în maximă siguranță.

Astăzi este foarte actuală poezia mea ”Polițistul devotat”, pe care am compus-o acum câțiva ani, când Republica Moldova și Poliția Națională se afla în situație similară și aceiași actori politici atunci nu ne zâmbeau frumos, ca și în zilele acestea, nu ne apreciau munca depusă, dar ne blamau pentru simplul fapt că ne făceam datoria, dar lor nu le convenea că stăteam ca și astăzi fermi la straja ordinii de drept. 

Știu că aveți mare încredere în mine și mulți dintre voi m-ați telefonat și mi-ați scris, întrebându-mă ”Ce facem? Cum procedăm?” și eu vă răspund și vă îndemn să fim polițiștii devotați statului și cetățenilor Republicii Moldova, să păstrăm cu sfințenie liniștea și ordinea de drept în țara noastră pentru urmașii urmașilor noștri!

 „POLIȚISTUL DEVOTAT”

Polițistul devotat, 

Este important în stat.

Jurământ de când a dat, 

Tot la post, cinstit a stat.

Protejând cu demnitate 

Drepturi, legi și libertate.

La chemare sau protest,

Pentru el mereu e-un test.

Dacă n-a plouat aseară, 

Polițistu-i de ocară.

La proteste, pe poziții,

Insultat de opoziții

Pe nedrept și nefondat,

Polițistul e blamat.

Dacă au TV-imperii

Toarnă „tone” de mizerii.

Dar, în fond, lor nu le pasă

Că și el e tată acasă.

Că acasă e întrebat:

– Tată ……. e adevărat?

Polițistul înțelept,

Își strânge pruncul strâns la piept 

Și încet, cu grijă mare

Îi explică, chiar de-l doare:

– Tatăl tău e om onest

Nu-i drept ce zic la protest!

Să fii mândru de părinte 

Și te rog să iei aminte

Polițiștii au onoare,

Cinste, dar și grijă mare…

Ei sunt gata pentru țară

Într-o zi chiar și să moară", a scris Cavcaliuc.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter