main logo
2674

Gestul emoționant făcut pentru Filarmonică de violonistul Cătălin Advahov

Incendiul de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a afectat și tinerii interpreți.

Gestul emoționant făcut pentru Filarmonică de vioristul Cătălin AdvahovColaj: știri.md

Vorbim despre violonistul Cătălin, fiul lui Vitalie Advahov, conducătorul artistic al Orchestrei Municipale condusă de аrații Advahov, transmite Știri.md cu referire la orheitv.md.

Tânărul încearcă să atingă corzile sufletului fiecărui om care trece prin centrul Chișinăului, pentru a colecta sursele financiare necesare pentru restaurarea edificiului.

Cătălin Advahov cântă la vioară de nouă ani, iar o parte din concertele sale le-a susținut pe scena Filarmonicii Naționale, care, recent, a fost mistuită de flăcări.

El spune că acest lucru l-a afectat enorm și a hotărât să dea o mână de ajutor pentru ca edificiul să fie renovat.

Tânărul și-a luat vioara și arcușul și a mers să cânte în centrul Сapitalei, iar trecătorii sunt îndemnați să doneze care și cât poate pentru repararea instituției culturale.

Oamenii s-au strâns în jur ca la concert și ne-au spus că gestul lui Cătălin i-a emoționat.

„Bravo lui. Sper ca vor mai apărea copii talentați, care vor chema oamenii să susțină fondurile pentru Filarmonică”.

„Este un gest foarte frumos și mă bucur că tineretul de astăzi este interesat ca să restabilim acest monument”.

Cătălin mai spune că pe scenele Filarmonicii Naționale a crescut, lucru care l-a făcut să nu rămână indiferent la cele întâmplate.

Cătălin Advahov, violonist: „Am cântat de foarte multe ori și în sala mică și în sala mare și mi-a părut foarte rău când am auzit așa ceva. Am hotărât să luăm niște măsuri și să începem să ajutăm și să donăm Filarmonicii Naționale banii pe care-i strângem”.

Este a doua oară când Cătălin cântă în centrul Chișinăului în susținerea edificiului, iar prima oară, în timp de o oră, tânărul spune că a colectat 1.000 de lei.

Cătălin Advahov, violonist: „Plănuim să mai ieșim și chiar poate și peste hotare ca să strângem și să facem cunoscută Filarmonica noastră Națională”.

Menționăm că și autoritățile au deschis mai multe conturi pentru a strânge resursele necesare pentru reconstrucția edificiului, iar suma adunată până acum depăşeşte un milion de lei. Incendiul care a mistuit Filarmonica Națională a avut loc în data de 24 septembrie.

Acum câteva zile, reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au anunțat că flăcările ar fi fost provocate de scânteile produse de aparatele de tăiat ţevi metalice.

Clădirea „Filarmonicii Naţionale” datează din a doua jumătate a secolului XIX.

Clădirea are statut de monument de patrimoniu cultural.

Vezi toate știrile la acest subiect!

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării