main logo
566

Gerul face victime: 11 moldoveni au ajuns la spital cu hipotermie

11 persoane au ajuns la spital cu hipotermie pe parcursul săptămânii trecute. Este vorba despre șase bărbați și cinci femei cu vârste cuprinse între 26 şi 91 de ani.

Gerul face victime: 11 moldoveni au ajuns la spital cu hipotermie

Potrivit unui comunicat de presă emis de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cazurile au fost înregistrate în municipiul Chișinău și în raioanele Nisporeni, Edineț, Șoldănești, Strășeni, Soroca, Cahul, Cantemir, Ocnița, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

În aceeaşi perioadă, echipele de pe ambulanțe au acordat primul ajutor medical la 3.679 de persoane cu urgențele respiratorii şi 2.881 de pacienţi cu urgențele cardiovasculare.

Totodată, 54 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor în urma a 38 de accidente rutiere care au avut loc pe traseele din ţară. 

În perioada 08-14 februarie, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 14.618 persoane, care au solicitat intervenția ambulanței. După acordarea primului ajutor medical, echipele AMU au transportat la spital 5.809 pacienți, dintre care 5.000 maturi și 809 copiii.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării