main logo
382

Germania va dona echipamente de protecție instituţiile de învăţământ din R. Moldova

Peste 3,5 tone de soluţii dezinfectante şi 100 de mii de măşti medicinale vor ajunge în instituţiile de învăţământ din R. Moldova cu suportul Societăţii Filantropice United Medical Forces "Pro Humanitate" din Germania.

Germania va dona echipamente instituţiilor de învăţământ din R. Moldova

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a anunţat Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, transmite Știri.md.

De asemenea, societatea "Pro Humanitate" intenţionează să aloce suma de 100 mii de euro pentru renovarea blocurilor sanitare în căminele instituţiilor de învăţământ profesional tehnic.

Ministrul Igor Şarov a subliniat că Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va pune la dispoziţia societăţii filantropice toate datele necesare, astfel încât să fie asigurată transparenţa donaţiilor.

În primăvara acestui an, societatea "Pro Humanitate" a acordat deja un suport elevilor din familiile social-vulnerabile prin donaţia unui lot de produse de birotică (materiale şcolare, caiete, caiete de desen, carneţele de notiţe), în sumă totală de 20 mii de euro.

Societatea Filantropică United Medical Forces "Pro Humanitate" a fost fondată în anul 1993, cu scopul de a acorda suport umanitar necesar, inclusiv în situaţii excepţionale, persoanelor care în virtutea împrejurărilor s-au pomenit în dificultate. În R. Moldova aceasta a susţinut renovarea mai multor instituţii de învăţământ, instituţii medicale şi centre sociale. Au fost dotate cu mobilier şcolar mai multe instituţii de învăţământ din localităţile rurale etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării