main logo
8637

Germania oferă R. Moldova blindate Piranha și sisteme de apărare aeriană

Germania va livra R. Moldova încă 14 transportoare blindate Piranha, pe lângă cele 19 pe care le-a oferit deja Armatei Naționale.

Germania oferă R. Moldova blindate Piranha și sisteme de apărare aerianăColaj: Știri.md

Despre acest lucru a anunțat ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, care a menționat în cadrul unei conferințe comune cu ministrul Apărării din R. Moldova, Anatolie Nosatîi, că au fost semnate contracte de cumpărare a 14 vehicule Piranha noi, iar în 2025, țara noastră va primi sisteme individuale de apărare aeriană, transmite Știri.md.

„Nu vom permite ca Rusia să continue încercările de destabilizare și vom face tot posibilul pentru a le contracara. R. Moldova resimte efectele războiului din Ucraina, iar aici mă refer la creșterea prețurilor la sursele de energie, întețirea tentativelor Rusiei de destabilizare, precum și despre prezența militarilor ruși în regiunea transnistreană. Am vorbit cu ministrul Apărării și vom livra aceste echipamente anul viitor. Nu discutăm despre sistemele de apărare mari, pentru că de ele este nevoie în Ucraina. Totodată, vorbim și despre vehicule logistice, de care am livrat și vom mai livra în viitor”, a declarat Boris Pistorius.

Ministrul Apărării al R. Moldova, Anatolie Nosatîi, a mulțumit Germaniei pentru sprijinul pe care îl acordă țării noastre în domeniul apărării, menționând că, în prezent, țara noastră se confruntă cu o serie de provocări.

„Sprijinul este foarte important, în contextul în care R. Moldova se confruntă, în prezent, cu o serie de provocări, inclusiv în domeniul apărării și al securității, și are nevoie să-și sporească reziliență națională pentru a face față la diferite crize”, a declarat Anatolie Nosatîi.

Știri.md amintește că primul lot de Piranha a ajuns în Republica Moldova în luna ianuarie 2023. Donația conținea în total 19 transportoare blindate „Piranha-3”.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării