278
0
Generaţia flexibilă: Tinerii vor să aleagă unde şi când să lucreze
278
0

S-au dus vremurile când angajaţii erau mulţumiţi doar cu un salariu bun. Tinerii în căutarea unui loc de muncă vor acum să aleagă unde şi când să lucreze. Companiile care nu se adaptează riscă să piardă oamenii talentaţi, atrag atenţia specialiştii în recrutarea personalului.

Foto: captură video

Salariul nu mai este principalul criteriu în căutarea unui loc de muncă, arată cel mai recent studiu al unei companii din domeniul recrutării, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Noile generaţii şi-au dat seama că timpul liber e tot mai important.

Un program flexibil nu înseamnă întotdeauna şi un program mai scurt.

Peste 80% dintre salariaţii din întreaga lume ar refuza o slujbă care nu le-ar oferi un program flexibil, în timp ce, pentru mai bine de jumătate din angajaţi, posibilitatea de a-şi alege locul din care lucrează este mai importantă decât un job într-o companie de prestigiu. 

Asta şi pentru că unul din 5 angajaţi întârzie în fiecare zi la birou din cauza traficului.

Potrivit specialiştilor în resurse umane, din cauza lipsei de personal, tot mai multe companii reduc programul de lucru sau lasă angajaţii să îşi aleagă când să lucreze.

Unele companii oferă şi alte facilităţi ca să-şi fidelizeze angajaţii - activităţi de relaxare la birou, spaţii de joc, sau chiar vacanţe plătite.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter