main logo
581

Gavrilița, Popescu și Spatari s-au întâlnit cu diaspora din Germania

Autoritățile din Republica Moldova, care se află într-o vizită oficială în Germania, s-au întâlnit cu diaspora.

Gavrilița, Popescu și Spatari s-au întâlnit cu diaspora din Germania

Întâlnirea cu conaționalii a avut loc la Berlin, iar la aceasta au luat parte prim-ministra Natalia Gavrilița, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, și ministrul de Externe, Nicu Popescu, transmite Știri.md.

”Am accentuat că diaspora este unul dintre obiectivele principale de pe agenda 4D (Dezvoltare europeană, Dialog, Diasporă și Diplomație economică) a diplomației faptelor concrete pentru anul 2022. Astfel, pe linia Ministerului de Externe planificăm modernizarea și digitalizarea serviciilor consulare pentru a spori calitatea și viteza serviciilor prestate în locațiile unde numărul de cereri consulare este mare.

M-am referit la discuțiile pe care le port constant cu omologii mei în vederea implementării de acțiuni concrete pentru diaspora noastră, inclusiv reducerea tarifelor de roaming și recunoașterea actelor. 

În context, în cadrul vizitei recente la Chișinău a omologului meu german, doamna Annalena Baerbock, am discutat despre încheierea formalităților pentru simplificarea conversiei permiselor de conducere pentru cetățenii noștri. 

Iar în cadrul vizitei la Berlin, ministra Ana Revenco a semnat Declarația comună de intenție între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Dezvoltării Digitale și Transport al Republicii Federale Germania, privind aspectele procedurale de transcriere a permiselor de conducere.

Vom depune în continuare eforturi pentru a implementa împreună cu partenerii noștri proiecte concrete în beneficiul tuturor cetățenilor, atât al celor stabiliți în țară, cât și al celor din diasporă”, a declarat Popescu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării