main logo
1106

Gavrilița, îngrijorată de mobilizarea parțială demarată în Rusia

Guvernul este îngrijorat de mobilizarea parțială anunțată de președintele rus, Vladimir Putin. Declarația a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița, care a menționat că R. Moldova susține în continuare integritatea teritorială a Ucrainei și condamnă așa-zisele referendumuri demarate în regiunile ocupate de invadatorul rus.

Gavrilița, îngrijorată de mobilizarea parțială demarată în RusiaFoto: Captură video

”Ne îngrijorează profund mobilizarea parțială anunțată. Este vorba despre un număr mare de oameni care ar putea să fie trimiși să lupte în Ucraina. Acest lucru ar putea duce la escaladarea războiului, ceea ce reprezintă o tragedie, noi întotdeauna am pledat pentru pace. Totodată, condamn aceste așa-numite referendumuri în regiunile ocupate și vreau să reiterez susținerea R. Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei”, a declarat Gavrilița în fața jurnaliștilor, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Întrebată despre pericolele pe care le-ar prezenta pentru R. Moldova amenințările cu atacuri nucleare exprimate de Putin, prim-ministra țării a îndemnat populația la calm.

”Îndemnul meu este la calm. Condamn aceste amenințări nucleare. Noi vrem pace, vrem ca războiul să se termine. Vedem consecințele sale asupra noastră, asupra bunăstării oamenilor. În cazul unui asemenea scenariu există ghiduri pe site-ul IGSU, dar acestea sunt abstracte. Așa că îmi doresc să nu se ajungă la acest scenariu”, a mai declarat premierul.

Amintim că, ieri, și președintele Parlamentului, Igor Grosu, s-a declarat îngrijorat de mobilizarea parțială anunțată de Putin. El a anunțat că subiectul va fi discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate, care va avea loc sâmbătă.

Miercuri dimineață, Putin a anunțat că a semnat ordinul privind mobilizarea parțială în Federația Rusă. Totodată, el a amenințat că ar putea folosi și armele nucleare în cazul în care Occidentul se va implica în „operațiunea militară specială” din Ucraina. 

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării