main logo
2995

Gavrilița explică de ce nu merge la Moscova să negocieze prețul la gaz

Premierul Natalia Gavrilița a explicat de ce nu merge să negocieze la Moscova un nou contract de livrare a gazelor la un preț mai mic.

Gavrilița explică de ce nu merge la Moscova să negocieze prețul la gazColaj: știri.md

În cadrul unui interviu la postul public de radio, Natalia Gavrilița, a menționat că nu există deschidere din partea Rusiei, transmite Știri.md.

"În negocieri sunt două părți și orice vizită sau discuție directă se pregătește din timp. Dacă n-am mers la Moscova este pentru că știam că nu există deschidere și nu vom obține rezultatul dorit. În plus, la negocieri trebuie să meargă persoana care știe cel mai bine domeniul pentru a obține cele mai bune rezultate comerciale", a declarat Natalia Gavrilița.

Totodată, premierul a dat de înțeles că prețul resurselor energetice ar fi condiționat de reglementarea transnistreană.

"Sunt condiții politice. Toată lumea știe că avem regiunea transnistreană, un anumit proces de negociere care nu poate fi grăbit. Acesta trebuie să fie unul calm, separat de gazele naturale sau alte discuții. 

Cred că este foarte corect să avem o discuție profesionistă pe termenii comerciali și nu am dorit să sacrificăm interesele pe termen lung a țării pentru prețul la gaz pe un termen scurt", a menționat premierul.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării