main logo
1276

Gavrilița cere ANSA să intensifice controalele, după decizia Rosselhoznadzor

Prim-ministra Natalia Gavrilița a cerut directorului Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), Radu Musteață, să vină cu o explicație privind introducerea restricțiilor de către Federația Rusă, din 15 august, la importul de produse agricole din 31 de regiuni din Republica Moldova.

Gavrilița: ANSA să intensifice controalele, după decizia RosselhoznadzorColaj: știri.md

Ba mai mult, acesta a solicitat să fie intensificate controalele realizate de specialiști ANSA, și să fie identificate noi piețe de desfacere, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

În cadrul discursului său, directorul ANSA, a reiterat faptul că autoritățile de la Chișinău nu au primit nicio notă informativă cu privire la „infectarea produselor agricole moldovenești exportate în Rusia”.

„Noi la moment nu am primit oficial nicio notă din partea autorităților competente din sferă, de aceea nu mă pot expune în detalii asupra dăunătorilor și regiunilor care au fost stipulate în comunicatul emis de Rosselhoznadzor. Atunci când o vom primi urmează să o analizăm și la sigur dacă va fi necesar vom intensifica controalele”, a declarat Radu Musteață.

În replică, prim-ministra a solicitat ca autoritățile de resort să se ocupe prioritar de această problemă.

„Eu vă rog să luăm în serios această problemă care a fost semnalată. Am deschis semnificativ piața din Uniunea Europeană și trebuie să ne preocupăm de calitatea produselor noastre și să menținem piețele care le avem. 

Totodată, trebuie să căutăm noi piețe de desfacere. Dacă este nevoie să angajăm companii care să ajute autoritățile naționale să certifice produsele pentru export sau să vedem care sunt soluțiile în interiorul ANSA care ar putea îmbunătăți situația”, a afirmat Natalia Gavrilița.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării