main logo
5935

Gavrilița: Careurile școlare au fost amânate pentru a nu crea ambuteiaje

Careurile de 1 septembrie au fost amânate pentru a nu crea ambuteaje și aglomerație în transportul public.

Gavrilița: Careurile școlare au fost amânate pentru a nu crea ambuteiajeColaj: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii "Politica Nataliei Morari" de la TV8, transmite Știri.md.

"Problema nu este atât careurile în sine. O să vedem că de la 1 septembrie va fi mai mult trafic în transportul public, o să vedem ambuteiaje. 

Valoarea pentru copii a acestor careuri nu a fost atât de mare încât să riscăm cu acest trafic mai mare în transport public pentru a organiza evenimente. Sunt sigură că putem face astfel de evenimente în alte condiții, putem face celebrări cu copiii în școală, după ce trecem de acest val", a declarat Natalia Gavrilița.

Amintim că reprezentanții asociației obștești „Părinți Solidari”, nemulțumiți de modalitatea de organizare a procesului educațional în format mixt, au lansat o petiție online prin care cer revizuirea măsurilor propuse de către Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică.

În special, aceștia fac trimitere la cerința de păstrare a distanței de un metru între elevi. Prin revizuirea acestei cerințe, va fi posibil de asigurat prezența fizică la orele de clasă, în regim obișnuit, a tuturor elevilor, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Concomitent cu petiția, asociația va organiza pe 1 septembrie o acțiune de protest în fața Guvernului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării