31 august, 08:48
896
2
Gaudeamus, demolat aproape în întregime: Ce ar putea apărea în loc
31 august, 08:48
896
2

Cinematograful Gaudeamus a fost demolat aproape în întregime, iar în locul acestuia, ar trebui să fie construit un bloc de peste 10 etaje.

Activiștii și reprezentanții Primăriei au declarat că demolarea este ilegală și s-au opus două zile mașinilor de demolare, însă fără mare rezultat, transmite Știri.md.

În acest sens, astăzi, 31 august, a fost convocată de urgență o ședință a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), pentru a se încerca opunerea construcției unui astfel de zgârie-nori. 

De menționat că pe 23 august, în spațiul public au apărut poze și video-uri care arătau cum se pregătește demolarea Cinematografului „Gaudeamus”, aflat pe str. Vasile Alecsandri a Capitalei. 

Materialele au fost veridice, întrucât pe 24 august, buldozerele au început să demoleze clădirea, cu toate că pe site-ul Primăriei nu a fost publicată nicio autorizație de desființare. 

La fața locului s-au deplasat viceprimarul Victor Chironda și câțiva activiști, care au filmat într-un live pe Facebook interacțiunea lor cu reprezentanții poliției și ai companiei ce se ocupă de demolare. 

După mai multe discuții, lucrările au fost întrerupte, după ce viceprimarul a demonstrat că acestea sunt ilegale, autorizația de desființare fiind expirată. Totuși, pe 25 august lucrările au reînceput, iar viceprimarii Victor Chironda și Ilie Ceban, precum și mai mulți activiști, s-au deplasat iarăși la fața locului să le oprească. 

Ulterior, Chironda a publicat o explicație pe Facebook, dorind să clarifice situația cu privire la cinematograf. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter