main logo
1277

Gaudeamus, demolat aproape în întregime: Ce ar putea apărea în loc

Cinematograful Gaudeamus a fost demolat aproape în întregime, iar în locul acestuia, ar trebui să fie construit un bloc de peste 10 etaje.

Gaudeamus, demolat aproape în întregime: Ce ar putea apărea în loc

Activiștii și reprezentanții Primăriei au declarat că demolarea este ilegală și s-au opus două zile mașinilor de demolare, însă fără mare rezultat, transmite Știri.md.

În acest sens, astăzi, 31 august, a fost convocată de urgență o ședință a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), pentru a se încerca opunerea construcției unui astfel de zgârie-nori. 

De menționat că pe 23 august, în spațiul public au apărut poze și video-uri care arătau cum se pregătește demolarea Cinematografului „Gaudeamus”, aflat pe str. Vasile Alecsandri a Capitalei. 

Materialele au fost veridice, întrucât pe 24 august, buldozerele au început să demoleze clădirea, cu toate că pe site-ul Primăriei nu a fost publicată nicio autorizație de desființare. 

La fața locului s-au deplasat viceprimarul Victor Chironda și câțiva activiști, care au filmat într-un live pe Facebook interacțiunea lor cu reprezentanții poliției și ai companiei ce se ocupă de demolare. 

După mai multe discuții, lucrările au fost întrerupte, după ce viceprimarul a demonstrat că acestea sunt ilegale, autorizația de desființare fiind expirată. Totuși, pe 25 august lucrările au reînceput, iar viceprimarii Victor Chironda și Ilie Ceban, precum și mai mulți activiști, s-au deplasat iarăși la fața locului să le oprească. 

Ulterior, Chironda a publicat o explicație pe Facebook, dorind să clarifice situația cu privire la cinematograf. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării