main logo
590

Gardul decorativ de pe bulevardul Vieru, deteriorat. Cum explică autoritățile

Gardul decorativ de pe bulevardul Grigore Vieru a fost deteriorat după patru luni de la renovarea acestuia.

Gardul de pe bulevardul Vieru, deteriorat. Cum explică autoritățileGardul de pe bulevardul Vieru, deteriorat. Cum explică Spații Verzi

Asta se vede în imaginile surprinse de redacția Știri.md

De partea cealaltă, șeful de la „Spații Verzi”, Serghei Carp, declară că de vină s-ar face timpul geros din astă iarna. 

Din imagini se vede cum de pe o porțiuni de fundament a început să cadă tencuiala. Astfel, șeful de la „Spații Verzi” a declarat pentru TV8 că lucrările nu au rezistat pe motiv că timpul de afară nu a fost favorabil, iar în scurt timp o renovare a gardului decorativ urmează a fi făcută.

„Noi am finisat lucrările când de-acuma timpul era cam friguros. Și după prognoză, ne-am gândit că ne vom încadra, dar totuși au fost gerurile mari, iar ceea ce să făcut nu a rezistat. Acuma noi totul o să restabilim, o să vopsim gardul”, a spus șeful de la  „Spații Verzi”, Serghei Carp.

Carp a mai menționat că pentru restaurarea gardului nu vor fi alocați bani din nou, iar cheltuielile care vor fi suportate vor fi alocate din bugetul „Spațiilor Verzi”.

„Acolo sunt niște cheltuieli mici. Nu este alocat nimic adăugător.  Ceea ce s-a făcut se restabilește din nou. Banii vor fi alocați din surselor „Spațiilor Verzi”, a spus Serghei Carp.

Lucrările de restabilire au început la data de 1 octombrie, și au fost încheiate la finele lunii noiembrie. Astfel, au fost restabilite elemente din fontă, precum și a fundamentul gardului. Iniţial fiind restaurat fundamentul din beton pe întreg perimetrul, circa 1300 de metri liniari, după care au fost montate elementele decorative. Costul proiectului fiind de 2,2 milioane lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării