main logo
768

Gardul de tablă de la Președinție, scos în câteva zile

Al treilea gard încercuiește deja Președinția. Cel de protecție va fi scos în câteva zile pentru a fi vopsită îngrădirea metalică.

Gardul de tablă de la Președinție, scos în câteva zile

Muncitorii spun că mai au mult de lucru și nu sunt siguri dacă vor reuși să termine de reparat clădirea până la Ziua Independenței, când Igor Dodon a anunțat că va fi inaugurată, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Natalia Ghetu, reporter PRO TV: „Reparația Președinției este în toi. Pe lângă gardul de protecție, astăzi a mai apărut unul. Muncitorii spun că vor să extindă suprafața ca să execute lucrările”.

„Mutăm gardul ca să-l putem vopsi pe cel de fier”. 

„Muncim. Mai aveți mult de muncă? Este, este.- Până pe 27 va fi totul gata?- O parte va fi gata, o parte nu”.

 Nu doar gardul va arăta ca nou, dar și trotuarele din apropierea clădirii. Președinția a venit ieri cu un demers către Primărie ca până pe  27 august să fie reabilitat pavajul de pe strada Maria Cebotari și Sfatul Țării. Primarul interimar Ruslan Codreanu susține că urmează ca cei de la Exdrupo să estimeze cheltuielile.

Adrian Boldurescu, Director I.M. „EXDRUPO”: „Vrem să vedem actul. La noi la Exdrupo încă nu a ajuns. Dar cert este că Regia Exdrupo nu s-a ocupat și nu are muncitori calificați pentru montarea pavajului. În cazul în care o să găsim muncitori o să vedem”.

Purtătorul de cuvânt al președintelui ne-a comunicat că nu știe nimic despre acest demers înaintat de Președinție. Nu doar trotuarele din fața sediului riscă să nu fie gata până la Ziua Independenței. Ca să le reușească pe toate, muncitorii spun că lucrează și noaptea.

„De lucru încă este. Lucrările de la exterior, poate le reușim până pe 28, dar în interior, puțin probabil. E foarte mult de lucru. Ce nu ați reușit să faceți? Gips-carton-ul, etajele de sus încă nu sunt gata. -Ce ați reușit? -rimele 4 etaje pot fi date în exploatare. -Acolo e frumos? -Da. -E lux? Peste tot marmură, lampe frumoase, trei etaje au fost unite“. 

Președinția a intrat în reparație la sfârșitul lunii februarie. Lucrările sunt finanțate în totalitate de către guvernul Turciei care a oferit 7 milioane de euro pentru asta. Nu se știe, însă, ce va oferi în schimb Moldova. Igor Dodon a dat anterior asigurări că din bugetul statului nu va fi cheltuit niciun bănuț, iar președenția va fi inaugurata pe 27 august de Ziua Independenței. Tot atunci, la invitația șefului statului, la Chișinău, va ajunge li președintele turc, Recep Erdogan. Primele trei etaje ale președenției au fost distruse în urma protestelor din aprilie, 2009. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării