main logo
747

Gardul de protecție din jurul unui șantier de construcții din Capitală, demontat

Gardului de protecție, amplasat pe domeniu public, din jurul unui șantier de construcții de pe strada Alba Iulia a început să fie demontat.

Gardul de protecție din jurul unui șantier de construcții, demontatFoto: chisinau.md

Potrivit Primăriei Chișinău, îngrădirea va fi reamplasată strict pe perimetrul gropii de fundație pentru a securiza zona și a elibera terenul municipal, transmite Știri.md

În acest sens, Ion Ceban a menţionat că vor fi întreprinse măsurile necesare, astfel ca la nivelul Chișinăului, domeniul construcțiilor să se dezvolte fără încălcarea legislației în vigoare.

"Unii constructori acționează ilegal, fie încalcă deciziile autorităților, fie că nu țin cont de regulile existente. Rămân ferm pe poziţie, noi nu avem preferințe, astfel se va proceda cu toți cei care nu respectă legea”, a spus primarul general.

Menționăm că construcţia din str. Alba Iulia, 6/4, a început în anul 2012, după care locatarii din preajmă au contestat acțiunile antreprenorului. 

În martie 2017, Primăria municipiului Chişinău, a emis autorizaţie de construcţie pentru edificarea unui bloc de locuinţe cu 10 nivele. Lucrările au fost sistate în luna martie 2019. Iar la 4 decembrie 2019, Curtea Supremă de Justiţie a anulat actele permisive, emise de Primărie. 

Prin urmare, Pretura sectorului Buiucani a emis prescripţia prin care a solicitat demontarea benevolă şi necondiţionată a gardului şi eliberarea terenului municipal.

Foto: chisinau.md

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării