main logo
912

Gard de peste 42.000 de lei, ridicat la Procuratura Generală

Procuratura Generală și-a ridicat un gard de peste 42.000 de lei, bani alocați din bugetul de stat.

Gard de peste 42.000 de lei, ridicat la Procuratura GeneralăGard de peste 42.000 de lei, ridicat la Procuratura Generală

Înalt de doi metri, acesta îngrădește spațiul unde vor fi parcate mașinile de serviciu. Responsabilii spun că până acum, accesul în parcare era blocat de alte autoturisme, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Gardul se întinde pe o lungime de 11 metri și este înalt de doi metri. Poarta a fost, însă, adusă de la vechiul sediu. Angajații procuraturii spun că acesta era în proiectul inițial al clădirii.

Oleg Afanasii, procuror: „Nu că ne este frică, ea va fi cu gard pentru că avem aici niște treceri care trebuie să fie protejate, este o instituție publică, care procesează date cu caracter personal. Nu avem gratii la primul etaj și avem documente care sunt atribuite la secret de stat”.

Procurorul susține că în aripa respectivă a clădirii, unde a fost înălțat gardul, sunt camere de detenție, iar acolo vor ajunge mașinile speciale pentru a-i duce pe suspecți în izolator.

Pentru ridicarea acestuia s-au cheltuit peste 42.000 de lei, bani alocați din bugetul de stat. Firma responsabilă de lucrări a fost selectată din trei oferte, iar contractul a fost semnat la începutul lui decembrie, înainte ca Procuratura Municipiului Chișinău să-și mute sediul în clădirea Procuraturii Generale. Muncitorii spun că lucrările vor fi gata în două zile. 

„Este metal forjat, se prelucrează… E foarte rezistent. Aici va fi beton turnat”. 

Cât despre justiția din Republica Moldova...

„Tot merge așa cum trebuie să meargă. - Acum cu gard? - Va fi mai bine”. 

Procuratura Generală se află la doi pași de sediul PDM și de casa lui Vlad Plahotniuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării