main logo
933

Garanția personală a lui Voronin, respinsă: Grigorciuc rămâne arestat

Judecătoria Chişinău a respins recursul avocaţilor prin care fostul comunist Pavel Grigorciuc să fie cercetat în stare de libertate, sub garanţia personală a preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin.

Garanția personală a lui Voronin, respinsă: Grigorciuc rămâne arestat

Potrivit agenţiei Infotag, judecătorul Sergiu Stratan a prelungit mandatul de arestare a lui Grigorciuc cu încă 30 de zile, începând cu data de 20 mai, transmite Știri.md.

Grigorciuc, acuzat că l-a lovit pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu, a declarat publicului prezent în sală că "au devenit iarăşi martori la faptul cât de repede în ţara noastră se execută ordinele regimului oligarhic".

Potrivit lui Voronin, "decizia referitor la Grigorciuc a urmat după consultări la telefon".

"Judecătorul nu este vinovat. Vedeţi că a trecut foarte puţin timp şi decizia este gata. Aceleaşi decizii ale instanţelor de judecată moldoveneşti sunt luate şi în privinţa altor persoane, fiind obţinute în acelaşi fel", spune Voronin.

Fosta deputată a PCRM, Elena Bodnarenco, care l-a însoţit pe Voronin, a menţionat că "spera ca instanţa să ia o decizie corectă".

"Din păcate, instanţa nu este liberă să ia decizii. Mai înainte, î arest la domiciliu a fost pus un participant la un atac armat la o benzinărie. Acest caz a fost reflectat pe larg în mass-media. Şi aflându-se sub o astfel de sancţiune, persoana în cauză a participat la un viol de grup, care a dus la decesul victimei. Nu poţi compara pericolul pentru cei din jur între Grigorciuc şi această persoană", a spus ea.

Înainte de anunţarea deciziei, Voronin a mai spus jurnaliştilor că Sîrbu a fost cel care a provocat conflictul.

"Sîrbu l-a înjurat, el a fost iniţiatorul acestui conflict. Pentru ce îi trebuie aşa răfuială? Ce aşa mare crimă a făcut Grigorciuc? Grigirciuc a fost membru PCRM şi este o persoană cu caracter şi poziţie. Acest proces se va termina cu decizia CEDO şi Moldova iar se va face cunoscută", susţine Voronin.

Sîrbu nu s-a prezentat la şedinţă şi nu a răspuns la telefon. 

După cum a informat anterior INFOTAG, pe 21 martie, Grigorciuc (care anterior a făcut parte din PCRM şi a fost condamnat cu suspendare pentru organizarea unor dezordini în masă - "I.") l-a pălmuit pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu de faţă cu martori. Deputatul a chemat ambulanţa pentru a obţine dovezi că ar fi fost bătut. 

Anterior, Sîrbu a fost unul dintre primii deputaţi ai Parlamentului care a părăsit PCRM şi a trecut la PDM. Grigorciuc a fost reţinut de poliţie în aceeaşi zi şi de atunci se află în arest la penitenciarul nr 13. El riscă până la cinci ani de închisoare pentru huliganism.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării