main logo
791

Gâlcă: Trebuie să ne învățăm să trăim cu pandemia de coronavirus

Pandemia de coronavirus se permanentizează, trebuie să învățăm să trăim cu această pandemie.

Gâlcă: Trebuie să ne învățăm să trăim cu pandemia de coronavirus

Șeful adjunct al Direcției asistență socială și sănătate, Boris Gâlcă, a declarat astăzi, în ședința Consiliului Municipal Chișinău, că “pandemia de coronavirus se permanentizează, trebuie să învățăm să trăim cu ea și să dezvoltăm solidaritate pentru respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19”, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit lui Gâlcă, "transportul public reprezintă un principal mijloc de propagare a infecției de coronavirus – călătorii nu respectă măsurile de prevenire a infectării".

În același timp, oficialul a spus că “jumătate din cazurile de coronavirus înregistrate pe teritoriul țării sunt înregistrate în municipiul Chișinău și că instituțiile municipale de sănătate au în acest moment 248 de paturi libere pentru a face față situației pandemice”.

Până la data de 11 august în Republica Moldova s-au înregistrat 27.841 de cazuri de COVID-19, dintre care 19.465 de persoane s-au vindecat.

În ultimele 24 de ore au fost procesate 1.048 de teste, fiind confirmate 181 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care zece în regiunea transnistreană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării