main logo
1304

Furtul miliardului: Procuratura cere lista beneficiarilor de la Slusari

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, solicită preşedintelui Comisiei de anchetă privind investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari să prezinte lista beneficiarilor finali despre care a menționat anterior.

Furtul miliardului: Procuratura cere lista beneficiarilor de la SlusariFoto: știri.md

Aceasta în condițiile în care, susțin procurorii anticorupție, raportul Kroll nu conține o anexă sau document cu o listă exhaustivă a beneficiarilor, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Raportul detaliat denumit „Kroll 2” precum şi anexele acestuia, realizate la solicitarea Băncii Naţionale a Moldovei, au fost ridicate de către Procuratura Anticorupţie la 22 martie 2018. Grupul de urmărire penală verifică informaţiile primite prin procedeele probatorii prevăzute de Codul de procedură penală”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Procurtura Anticorupție a solicitat Băncii Naționale a Moldovei, instituția ce a comandat raportul, să dispună verificarea informaţiei conţinute în acesta, în limita competenţelor stabilite prin lege.

De asemenea, Procurorul General a expediat în adresa Vicepreședintelui Parlamentului Republicii Moldova, Preşedintelui Comisiei de anchetă „Cu privire la elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare”, dlui Alexandru Slusari, un demers prin care a solicitat remiterea către Procuratura Generală a listei beneficiarilor finali, așa cum „anexele ridicate ale raportului nu conţin un document cu denumirea  „lista beneficiarilor finali” sau un alt document cu o listă exhaustivă a beneficiarilor finali”, se arată în comunicat.

Despre faptul că raportul Kroll II nu conține numele beneficiarilor furtului miliardului, Stoianoglo a menționat și anterior, deși anterior au fost dezvăluite nume de către Comisia parlamentară de anchetă. De cealată parte, deputatul Alexandru Slusari afirma că Stoianoglo sau nu a citit raportul Kroll, sau minte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării