main logo
667

Furtul miliardului: Când CSM va examina solicitarea lui Stoianoglo

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va examina marți, 6 octombrie, solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la „specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și a celor conexe”.

Furtul miliardului: Când CSM va examina solicitarea lui StoianogloFoto: știri.md

Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi a CSM, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

De menționat este faptul că, la 30 septembrie curent, Stoianoglo a afirmat că își dorește ca dosarul privind „furtul miliardului” să fie examinat de judecători specializați. 

Atunci, acesta a sesizat CSM, dar și Ministerul Justiției, cerând crearea unor completele la nivelul Judecătoriei Chişinău şi Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău, cu desemnarea magistraților pregătiți în soluționarea acestor categorii de dosare.

„O asemenea stare de lucruri este de actualitate mai ales acum, când cele două procuraturi specializate au în gestiune, inclusiv în faze avansate de finalizare, mai multe cauze penale de corupție și conexe fenomenului, care sunt parte integrantă a dosarului penal, generic numit „furtul miliardului”. Odată transmise în judecată, este imperativ ca ele să fie examinate competent și într-un ritm accelerat de către complete de judecători specializați”, a transmis Procuratura Generală la 30 septembrie.

Menționăm că la începutul lunii septembrie, procurorul general a dat asigurări că există o evoluție pozitivă în investigarea „furtului miliardului”. Până la finele anului, vor fi pronunțate învinuiri definitive în privința unor funcționari din cadrul Băncii Naționale, dar ar putea apărea și nume din segmentul politic, spunea Alexandr Stoianoglo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării