main logo
638

Furt pe timp de noapte: Un tânăr și un minor, cercetați penal

Un tânăr de 19 ani și altul de 17 ani, ambii din raionul Criuleni, sunt cercetați penal de către oamenii legii pentru comiterea unui furt dintr-o locuință.

Furt pe timp de noapte: Un tânăr și un minor, cercetați penalFoto: captură video

Incidentul a avut loc în luna iulie, pe strada Vasile Alecsandri din Capitală, transmite Știri.md.

Veniți la locul faptei, polițiștii au stabilit că suspecții au pătruns în locuință prin geamul din termopan, care a fost lăsat deschis de către proprietar. 

Victima, un bărbat în vârstă de 45 de ani, a declarat forțelor de ordine că din locuință i-au fost sustras 2 telefoane mobile. Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 10.000 lei.

În urma acțiunilor întreprinse de către ofițerii de investigație, suspecții în comiterea infracțiunii au fost localizați și escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina și au predat unul dintre telefoanele mobile sustrase.

Tinerii sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32.500 lei la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

Poliţia Capitalei solicită şi recomandă următoarele măsuri de siguranţă:

- Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată;

- Asiguraţi-vă ca uşa principală de acces în locuinţă să fie încuiată peste noapte;

- Fiţi atenţi ca în orice împrejurare să nu vi se fure cheile sau să le pierdeţi. Dacă totuşi vi s-a întâmplat – schimbaţi imediat lacătul uşii;

- Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră și au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă;

- În cazul când plecaţi în concediu sau weekend, apelaţi la o cunoştinţă sau vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa. Lăsaţi acestuia un număr de telefon la care puteţi fi de găsit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării