main logo
1421

Furt la Florești: Dezgropau țevile unui apeduct nefinalizat

Au mers la furat ziua în amiaza mare. Mai multe persoane au fost prinse în flagrant de către Poliție, în timp ce extrăgeau din pământ țevile unui apeduct nefinalizat pe un câmp din Florești.

Furt la Florești: Dezgropau țevile unui apeduct nefinalizat

Potrivit Societății pe Acțiuni „Servicii Comunale Floreşti”, care este și proprietarul de facto al apeductului, hoții au reușit să sustragă țevi cu diametrul de 50 cm pe o lungime de circa 800 de metri, transmite Știri.md cu referire la Replicamedia.md.

Incidentul a avut loc luni, 18 octombrie 2021, când a fost constatat faptul sustragerii unui segment de apeduct nefinalizat din preajma satului Alexeevca, raionul Florești, în direcția apeductului Soroca-Bălți.

Făptașii au venit pregătiți cu tehnică specializată de excavare și transport și au reușit să extragă ilegal din pământ circa 800 de metri de rețea metalică, cu diametrul 500 mm, înainte să fie prinși.

Potrivit Poliției, suspecții intenționau să vândă țevile la fier uzat.

Pagubele provocate S.A. „Servicii Comunale Floreşti” sunt de peste 1 milion de lei. Totodată, pe lângă pagubele materiale, a fost prejudiciat întreg sistemul de alimentare cu apă a localităților din preajma orașului Florești, deoarece construcția apeductului avea ca scop asigurarea alternativă a consumatorilor cu apă potabilă din apeductul existent Soroca-Bălți.

Potrivit reprezentanților S.A. „Servicii Comunale Floreşti”, un incident similar a avut loc și în anul 2017, atunci când au fost sustrași circa 500 de metri de țeavă de apeduct.

În prezent, persoanele prinse la locul faptei sunt cercetate pentru furt. Poliția întreprinde măsuri pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării