main logo
1755

Furt de lemne la Ialoveni și Călărași: Ministerul Mediului intensifică controalele

Controalele efectuate în ocoalele silvice continuă, având ca scop prevenirea și combaterea activităților ilegale legate de exploatarea masei lemnoase, informează Ministerul Mediului.

Furt de lemne la Călărași: Ministerul Mediului intensifică controaleleFoto: Ministerul Mediului

Astfel, în urma verificărilor, inspectorii de mediu au identificat două cazuri de furt de lemne în satul Cărbuna, raionul Ialoveni, gestionat de ÎS Sil-Răzeni, și în orașul Călărași, gestionat de ÎS Călărași, transmite Știri.md.

În ambele cazuri, precizează Ministerul Mediului, sunt implicați lucrători din cadrul întreprinderilor silvice menționate. Aceștia vor fi suspendați din funcție, urmând ca anchetele să stabilească măsurile suplimentare necesare. 

„Fraudele au fost descoperite datorită sesizărilor primite din partea cetățenilor, demonstrând importanța implicării comunității. Încurajăm astfel de acțiuni din partea societății, deoarece pădurile sunt un bun comun și trebuie să le protejăm împreună”, se arată în comunicatul Ministerului.

În context, ministrul Sergiu Lazarencu a venit cu un mesaj către silvicultori: „Reiterez, corupția și ilegalitățile în silvicultură nu vor fi tolerate. Pădurile sunt un bun comun și trebuie să le protejăm împreună”, a punctat ministrul.

De menționat că ieri CNA a anunțat că, în comun cu procurorii PCCOCS, a descins cu percheziții la patru angajați ai Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură Orhei într-un dosar de delapidare a masei lemnoase, recoltată din fondul forestier aflat în gestiune.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării